ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 24 ΩΡΕΣ | 365 ΗΜΕΡΕΣ | ΚΥΡΙΑΚΕΣ & ΑΡΓΙΕΣ

Pellet GENOL 1

Pellet GENOL

Το Pellet GENOL το κορυφαίο αυστριακό pellet παρέχει τέλεια καύση και μέγιστη θερμική απόδοση χωρίς να μένουν άλλα κατάλοιπα (μόνο στάχτη).

Με τη μοναδική πιστοποίηση EN PLUS A1

Pellet GENOL 2

Καλέστε τώρα στο 2310 588 141 για τρέχουσα τιμή τόνου

ONORM M 7135, DIS plus 7A040, EN PLUS A1

<0,7%

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Pellet GENOL αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα πέλλετ της αγοράς όμως δεν αρκεί η  επιλογή του σωστού καυσίμου. Απαιτείται και ένας επαγγελματίας εγκαταστάτης ο οποίος θα μελετήσει ξεκάθαρα τις ανάγκες σας!

Kάθε σακί έχει βάρος 15 kg. Κάθε παλέτα έχει πελλετ αυστριακο με 66 σακιά. Δείτε την τρέχουσα τιμή στη σελίδα μας στο Facebook 

Τι πρέπει να προσέξω πριν την αγορά pellet;

Η σωστή επιλογή προμηθευτή είναι ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας αγοράς pellet. Παρόλα αυτά μπορείτε και μόνοι σας να παρατηρήσετε διάφορα προβλήματα ακόμη και με την όψη. Πέλλετ που είναι γκρι στο χρώμα, έχουν πολλή σκόνη στο σακίδιο ή είναι εύθραστα θα πρέπει να σας ανησυχούν.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του pellet;

Το Pellet GENOL ως παράγωγο του ξύλου και 100% φυσικό προϊόν πρέπει να αποθηκεύεται σε περιβάλλον χωρίς υγρασία. Η υγρασία αυξάνει τον όγκο του και προκαλεί προβλήματα εκτός από την ίδια την καύση και στη σόμπα ή λέβητα που θα χρησιμοποιηθεί. Μεγάλο πλεονέκτημα στην αποθήκευση είναι και συσκευασία σκληρού πλαστικού που το περιβάλλει.

Έχει το pellet ως προϊόν ημερομηνία λήξης;

Τo Pellet GENOL ως φυσικό προϊόν ξύλου μπορεί να διατηρηθεί για πάρα πολλά χρόνια. Φυσικά οι συνθήκες αποθήκευσης πρέπει να μην έχουν καθόλου υγρασία.

Καίγονται τα pellet σε τζάκι ή σόμπα ξύλου;

ΌΧΙ. Τα pellet δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε τζάκια ξύλου ή ξυλόσομπες.

Μήπως το pellet δεν είναι οικονομικό;

Σκεφτείτε ότι η θερμική απόδοση μιας ξυλόσομπας είναι 5 φορές μικρότερη. Η οικονομία λοιπόν που κάνετε στα καύσιμα είναι τεράστια. Σε συνδυασμό φυσικά και με την καθαρή καύση που δεν αφήνει κατάλοιπα στην ατμόσφαιρα.

Πόσες κατηγορίες καυσίμων pellet υπάρχουν;

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυκλοφορούν 2 κατηγορίες pellet με ευρωπαϊκή πιστοποίηση
EN PLUS A1: Υψηλότερων προδιαγραφών τα οποία είναι ιδανικά για καύση στο σπίτι χωρίς κατάλοιπα στάστης (ελάχιστα φυσιολόγικα κατάλοιπα)

EN PLUS A2: Μέσων προδιαγραφών τα οποία προτείνονται για μεγαλύτερους χώρους επαγγελματικής χρήσης και αφήνουν περισσότερα κατάλοιπα στάχτης.

Όλα τα EN PLUS πληρούν τις προδιαγραφές όπως το σημείο τήξης τέφρας, πυκνότητα υλικού.

Πόσα δέντρα κόβονται για να κατασκευαστεί Pellet;

Το Pellet GENOL παράγεται από τη μηχανική επεξεργασία βιομάζας. Είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (ΑΠΕ) και για τη δημιουργία του δεν απαιτείται το κόψιμο δέντρων.

Τι σόμπα pellet να επιλέξω; Υπάρχουν “συμβατές σόμπες” με κάποια καύσιμα;

Όταν επιλέγετε μια συσκευή καύσης πέλλετ όπως σόμπα pellet για την καύση πελλετ ξυλου, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια κατάλληλη διάσταση για να θερμάνει τον χώρο. Όταν μια συσκευή θέρμανσης είναι πολύ μεγάλη, οι άνθρωποι τείνουν να καίνε το pellet σε χαμηλή καύση για να αποφύγουν την υπερθέρμανση, η οποία σπαταλάει καύσιμα και είναι μία από τις μεγαλύτερες αιτίες ρύπανσης του αέρα. Μια μονάδα χαμηλού μεγέθους δεν θα παρέχει επαρκή θερμότητα. Θα πρέπει να συζητήσετε τις ανάγκες σας σε θέρμανση με έναν αξιόπιστο εγκαταστάση pellet. Ένας καλός κανόνας είναι ότι μια σόμπα με 60.000 Btu μπορεί να θερμάνει ένα σπίτι 185τμ , ενώ μια σόμπα με τιμή 42.000 Btu μπορεί να θερμάνει έναν χώρο 120 τ.μ.

Τι άλλο πρέπει να προσέξω για την επιλογή σόμπας pellet;

Θα πρέπει να προσέξετε τον όροφο που θα τοποθετηθεί καθώς και αν το σπίτι είναι διαμπερές ή το “χτυπάει βοριάς”.
Ένας τίμιος εγκαταστάσης θα σας προτείνει πάντα να προχωρήσετε σε ενίσχυση της μόνωσης του σπιτιού ώστε να διατηρείται η θερμότητα και να κάνετε οικονομία.

Υπάρχει στην Ελλάδα νομικό πλαίσιο για την αγορά σόμπας ή την καύση pellet;

Οι σόμπες και τα τζάκια που καίνε ξύλο -όπως ήδη γνωρίζετε- μπορεί να εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες ατμοσφαιρικών ρύπων. Ο καπνός ξύλου περιέχει εκατοντάδες χημικές ενώσεις, όπως οξείδια του αζώτου, μονοξείδιο του άνθρακα, οργανικά αέρια και σωματίδια, πολλά από τα οποία έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Σε πολλές αστικές και αγροτικές περιοχές, ο καπνός από την καύση ξύλου συμβάλλει σημαντικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση.  Στο εξωτερικό, ορισμένοι δήμοι περιορίζουν τη χρήση συσκευών θέρμανσης ξύλου όταν η ποιότητα του τοπικού αέρα φτάσει σε απαράδεκτα επίπεδα.  Ωστόσο στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο δεν απαγορεύει την εγκατάσταση οποιασδήποτε συσκευής θέρμανσης.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ PELLET
Scroll to Top